Επίσκεψη αντιπροσωπείας ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ στο κεντρικό κατάστημα ΕΛ.ΤΑ.

Το πρωί της Δευτέρας 20 Αυγούστου αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ με τη συμμέτοχη του βουλευτή Χρήστου Μαντά επισκέφτηκαν τα γραφεία του κεντρικού καταστήματος των ΕΛ.ΤΑ. στα Γιάννενα και συναντήθηκαν με εργαζόμενους και στελέχη με αφορμή την κυβερνητική εξαγγελία για την πώληση των Ελληνικών Ταχυδρομείων.

Αυτή τη στιγμή ο νομός εξυπηρετείται από 12 πρακτορεία και περιφερειακά γραφεία που εκτός από την εξυπηρέτηση των ταχυδρομικών συνδιαλλαγών προσφέρουν και κοινωνικής φύσεως υπηρεσίες καθώς είναι υπεύθυνα για τη διανομή των συντάξεων ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές του νομού. Μεγάλα προβλήματα υπάρχουν με τη συνεχιζόμενη μείωση του προσωπικού, που δεν αντικαθίσταται παρά μόνο με εποχιακούς εργαζόμενους. Έτσι σχεδόν όλες οι υπηρεσίες είναι υποστελεχωμένες και αυτό δημιουργεί σοβαρές δυσλειτουργίες στην καθημερινή λειτουργία των ταχυδρομείων.

Στη συνάντηση τονίστηκε ιδιαιτέρα ότι τα ΕΛ.ΤΑ. είναι ένας οργανισμός αυτάρκης που δεν επιβαρύνει τον Έλληνα φορολογούμενο, ενώ είναι τα μόνα που κατέχουν την πιστοποίηση καθολικών υπηρεσιών, το οποίο σημαίνει ότι είναι υποχρεωμένα να καλύπτουν τις ανάγκες όλων των γεωγραφικών περιοχών, κάτι όμως που αλλάζει από την 1/1/2013 πράγμα που σε καμία περίπτωση δεν διασφαλίζει ούτε εγγυάται την ποιότητα των υπηρεσιών αυτών.

Ο κύριος Μαντάς από την πλευρά του δήλωσε ότι η απόφαση πώλησης των ΕΛ.ΤΑ μας βρίσκει κάθετα αντίθετους καθώς θα ζημιώσει εκτός από τον ίδιο τον οργανισμό ολόκληρη την κοινωνία. Τα ΕΛ.ΤΑ. είναι ένας από τους κερδοφόρους δημόσιους οργανισμούς, κατέχουν ένα άρτιο δίκτυο παροχής υπηρεσιών συμπεριλαμβανομένης της ταχυμεταφοράς (ΕΛΤΑ courier) που αποφέρει πολλά έσοδα και δεν προκύπτει η ανάγκη πώλησής τους για λόγους οικονομικής εξυγίανσης κατά τις επιταγές της Τρόικα.

Τέλος δήλωσε πως οποιαδήποτε ενέργεια πέραν της ενίσχυσής τους μόνο αρνητικές συνέπειες μπορεί να αποφέρει στους πολίτες.

 

Tags:

, , , , , , , ,

Leave a Reply