Ενημέρωση για τους εμβολιασμούς ενηλίκων

Ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας – Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής του Δήμου Ιωαννιτών πραγματοποίησε στο Δημοτικό Πολυχώρο «ΠΑΛΙΑ ΣΦΑΓΕΙΑ», ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Εμβολιασμοί Ενηλίκων: Αναγκαίοι όσο και για τα παιδιά;» στα πλαίσια της συνεργασίας του με τα το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας. Η εκστρατεία ενημέρωσης πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της εταιρείας Pfizer Ελλάς και τη συνεργασία της εξειδικευμένης εταιρείας New Event Generation.

Εκ μέρους του Δήμου Ιωαννιτών παραβρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό ο κος Φίλιππος Τσουμάνης, Πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας – Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής, καθώς και ο αντιπρόεδρος, Δημήτρης Παπαδόπουλος και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του οργανισμού.

Την ενημέρωση πραγματοποίησε ο κος Ιωάννης Γιαννακάκης, Παθολόγος, ο οποίος παρουσίασε τα συμπτώματα και τις επιπτώσεις της γρίπης και του πνευμονιόκοκκου στον οργανισμό. Από τις νόσους αυτές απειλούνται κυρίως παιδιά και ηλικιωμένοι, καθώς και καπνιστές, διαβητικοί, καρδιοπαθείς άτομα που πάσχουν από Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) και ανοσοκατεσταλμένοι, ανεξαρτήτου ηλικίας.

Ο εμβολιασμός, πάντα με τη συμβουλή και καθοδήγηση από τον ειδικό, είναι απαραίτητος καθώς θωρακίζει και προστατεύει την υγεία από επικίνδυνες επιπλοκές που μπορεί να προκληθούν (σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα, πνευμονία κ.α.).

Ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση και ερωτήσεις του κοινού προς τον ομιλητή.

 

Tags:

, , , , , , ,

Leave a Reply