ΕΛ.ΑΣ.: Ενημέρωση

Εξιχνιάστηκαν επιπλέον πέντε (5) περιπτώσεις διαρρήξεων αυτοκινήτων που διαπράχθηκαν από 45χρονο αλλοδαπό, ο οποίος συνελήφθη πρόσφατα από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων:

Μετά την πρόσφατη σύλληψη 45χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Αλγερίας για διαρρήξεις οχημάτων στην πόλη των Ιωαννίνων (σχετικό το από 16/11/2012 Δελτίο Τύπου της Υπηρεσίας μας) και στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης αστυνομικής έρευνας από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, προέκυψε η εμπλοκή του και σε άλλες περιπτώσεις κλοπών και διαρρήξεων οχημάτων στην πόλη των Ιωαννίνων, για τις οποίες σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.

Ειδικότερα, ύστερα από εξέταση στοιχείων της έρευνας, διαπιστώθηκε ότι ο δράστης κατά τις νυκτερινές ώρες τις 14/15-12-2012, διαδοχικά και μέσα σε λίγες ώρες, διέρρηξε, σπάζοντας τα τζάμια, πέντε ακόμα οχήματα, από τα οποία αφαίρεσε είδη ρουχισμού, προσωπικά αντικείμενα και έγγραφα.

Υπενθυμίζεται ότι ο 45χρονος, σύμφωνα με τον τρόπο δράσης του (modus operandi), αφού προέβαινε στην παρατήρηση του εσωτερικού των αυτοκινήτων και διαπίστωνε ότι υπήρχαν εμφανώς αντικείμενα, στη συνέχεια διερρήγνυε τα αυτοκίνητα, σπάζοντας τα τζάμια τους και αφαιρούσε ό,τι υπήρχε στο εσωτερικό τους.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Ηπείρου στο πλαίσιο του προληπτικού και κοινωνικού της ρόλου υπενθυμίζει στους πολίτες χρήσιμες συμβουλές για την προστασία του οχήματός τους από διάρρηξη ή κλοπή:
– Να έχετε πάντα τις πόρτες και το πορτπαγκάζ του αυτοκινήτου σας, κλειδωμένα όταν οδηγείτε στην πόλη.
– Μην αφήνετε ποτέ το όχημα µε αναμμένη τη μηχανή και το κλειδί στην υποδοχή του, ακόμα και αν βγαίνετε για μερικά δευτερόλεπτα από αυτό. Πάντοτε να παίρνετε το κλειδί µαζί σας.
– Να κλειδώνετε πάντα τις πόρτες, να κλείνετε τα παράθυρα και να ενεργοποιείτε το συναγερμό όταν σταθμεύετε το αυτοκίνητο κάπου.
– Μην αφήνετε κανενός είδους αντικείμενα, χρήματα, πορτοφόλι, κινητά τηλέφωνα, γυαλιά ηλίου, τσάντες και τιμαλφή μέσα στο αυτοκίνητο.
– Αφαιρείτε την πρόσοψη του ραδιοφώνου και κάθε τι πολύτιμο όταν βγαίνετε από το αυτοκίνητό σας.
– Μη φυλάσσετε τα εφεδρικά κλειδιά του οχήματος μέσα σ’ αυτό, αλλά σε άλλο, ασφαλέστερο μέρος.
– Αν παρκάρετε το αυτοκίνητο ή το δίκυκλό σας σε χώρο στάθμευσης (parking), να παίρνετε μαζί σας τα κλειδιά του. Μην αφήνετε στο όχημα στοιχεία δηλωτικά της ταυτότητάς σας.
– Να αποφεύγετε να σταθμεύετε το όχημά σας σε ερημικά μέρη.

Σε περίπτωση που αντιληφθείτε, ότι σας παρακολουθούν ή σας παρενοχλούν άλλα οχήματα, όταν οδηγείτε µόνοι, καλέστε το 100 µε το κινητό σας ή κατευθυνθείτε στο πλησιέστερο Αστυνομικό Τμήμα.

Εξαρθρώθηκε σπείρα διαρρηκτών, που στόχευε ιδιαίτερα σε κλοπές από εταιρείες μαρμάρων και μάντρες υλικών:

Από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας εξαρθρώθηκε τετραμελής σπείρα, η οποία επιδίδονταν στη διάπραξη κλοπών από επιχειρήσεις εμπορίας μαρμάρων και οικοδομικών υλικών, με πεδίο δράσης τους Νομούς Άρτας και Πρέβεζας. Ως μέλη της σπείρας συνελήφθησαν επ΄ αυτοφώρω, χθες (18/12/2012) τα ξημερώματα στη Φιλοθέη Άρτας, τέσσερις υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 20, 21 και 24 ετών, οι οποίοι λίγο πριν είχαν κλέψει μάντρα οικοδομών, είχαν φορτώσει τα κλοπιμαία σε αυτοκίνητο και ετοιμάζονταν να τα μεταφέρουν σε αποθήκη, που διατηρούσαν.

Από τη συστηματική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι οι τέσσερις δράστες, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, με σκοπό τη διάπραξη κλοπών. Η εγκληματική ομάδα, της οποίας ο 21χρονος υπήκοος Αλβανίας, αποτελούσε «αρχηγικό» μέλος, είχε συγκροτηθεί με ιεραρχική δομή, είχε ως «στόχο» την κλοπή κάθε είδους μηχανημάτων και οικοδομικών υλικών και δρούσε με συγκεκριμένη μεθοδολογία, ως προς τον τρόπο διάρρηξης.

Σε έρευνες που έγιναν στο αυτοκίνητο και στην αποθήκη των δραστών, βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος εργαλείων, ηλεκτρονικών συσκευών και οικοδομικών υλικών καθώς και διαρρηκτικά εργαλεία (μεγάλες ψαλίδες – κόπτες) και μέσα διευκόλυνσης των διαρρήξεων (όπως γάντια εργασίας για την απόκρυψη των δακτυλικών τους αποτυπωμάτων). Επιπλέον, στην κατοχή των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έξι (6) κινητά τηλέφωνα καθώς και δύο (2) μαχαίρια.

Μέχρι στιγμής, έχει εξακριβωθεί ότι οι δράστες, στο πλαίσιο της εγκληματικής τους δράσης:
– Την 18/12/2012 είχαν μεταβεί σε μάντρα σκυροδέματος – οικοδομικών υλικών στη Στεφάνη Πρέβεζας και αφού διέρρηξαν τα γραφεία της επιχείρησης, αφαίρεσαν διάφορα αντικείμενα, συνολικής αξίας (1.200) ευρώ.
– Κατά το χρονικό διάστημα από 14/12/2012 έως 17/12/2012 στη Φιλοθέη Άρτας έκοψαν την περίφραξη επιχείρησης μαρμάρων και αφού εισήλθαν στο εσωτερικό της, αφαίρεσαν ηλεκτρικές συσκευές και οικοδομικά εργαλεία, συνολικής αξίας 4000,00 Ευρώ.
– Την 15/16-12-2012, στη Φιλοθέη Άρτας διέρρηξαν κατάστημα εμπορίας μαρμάρων και τζακιών και αφαίρεσαν αντικείμενα, συνολικής αξίας 5000,00 Ευρώ.

Οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, προκειμένου να εξακριβωθεί σε πόσες ακόμη περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών συμμετείχαν.

Σύλληψη ημεδαπού στην Πρέβεζα, για ναρκωτικά και οπλοκατοχή:

Συνελήφθη, την 17/12/2012 το απόγευμα στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πρέβεζας, 50χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και παράνομη οπλοκατοχή.

Ειδικότερα, σε γενόμενο αστυνομικό έλεγχο που έγινε στον 50χρονο βρέθηκε πάνω του, επιμελώς κρυμμένη, μία (1) νάιλον συσκευασία, η οποία περιείχε κάνναβη βάρους (6,6) γραμμαρίων.

Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
– μία (1) νάιλον συσκευασία με κάνναβη, βάρους (2,3) γραμμαρίων
– μία (1) νάιλον συσκευασία με σπόρους κάνναβης, βάρους (2,2) γραμμαρίων
– ένα (1) πιστόλι με γεμιστήρα
– εκατόν πενήντα δύο (152) σφαίρες διαφόρων διαμετρημάτων.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας.Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

 

Tags:

, , , , , , , ,

Leave a Reply