ΕΛ.ΑΣ.: Ενημέρωση

Κλοπή:

Την 24/02/2012 το πρωί, καταγγέλθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Μετσόβου Ιωαννίνων, ότι άγνωστοι δράστες, κατά το χρονικό διάστημα από 21/02/2012 έως 23/02/2012, αφαίρεσαν από εργοτάξιο ιδιοκτησίας 61χρονου ημεδαπού, που βρίσκεται στο Μικρό Περιστέρι Ιωαννίνων, πεντακόσια (500) μέτρα καλωδίων χαλκού και ηλεκτρολογικό εξοπλισμό. Προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Μετσόβου Ιωαννίνων.

Σύλληψη ενός διακινητή για μεταφορά τεσσάρων μη νομίμων μεταναστών:

Συνελήφθη την 25/02/2012 τα ξημερώματα στο Χάνι Δελβινακίου Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Α’ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, ένας (1) αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, ηλικίας 30 ετών, ο οποίος κατηγορείται για μεταφορά τεσσάρων (4) μη νόμιμων μεταναστών.

Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομικό έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 30χρονος, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε προς το εσωτερικό της χώρας τέσσερις ομοεθνείς του, ηλικίας 21, 22, 25 και 60 ετών, στερούμενοι νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα. Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο κατασχέθηκε ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων. Προανάκριση ενεργεί το Α’ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου.

Κλοπή:

Την 24/02/2012 το μεσημέρι, καταγγέλθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Κατσικά Ιωαννίνων, ότι άγνωστοι δράστες, κατά το χρονικό διάστημα από 10/02/2012 έως 14/02/2012, εισήλθαν σε αποθήκη του Ο.Τ.Ε. στην Ανατολή Ιωαννίνων και αφαίρεσαν τριακόσια ογδόντα εννέα (389) μέτρα καλωδίων διαφόρων τύπων. Προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Κατσικά Ιωαννίνων.

Σύλληψη δύο ημεδαπών στο Λούρο Πρέβεζας, για παράνομη οπλοφορία και οπλοκατοχή:

Συνελήφθησαν την 24/02/2012 το βράδυ στο Λούρο Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λούρου και με την συνδρομή αστυνομικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πρέβεζας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 46 ετών (ΡΟΜΑ) και 56 ετών, για παράβαση της Νομοθεσίας «περί Όπλων» και παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου.

Επίσης, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος του 14χρονου γιού του 46χρονου, ο οποίος αναζητείται, για παράβαση της Νομοθεσίας «περί Όπλων», αντίσταση και διακεκριμένη περίπτωση φθοράς. Ειδικότερα, την 24/02/2012 το βράδυ ειδοποιήθηκε τηλεφωνικά το Αστυνομικό Τμήμα Λούρου για επεισόδιο μεταξύ ημεδαπών το οποίο γινόταν στον προαύλιο χώρο της οικίας του 46χρονου στο Λούρο Πρέβεζας. Στο σημείο μετέβησαν άμεσα αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Λούρου. Κατά την άφιξη τους, ο 14χρονος απείλησε τους αστυνομικούς με κυνηγετικό όπλο και στη συνέχεια προκάλεσε φθορές στο υπηρεσιακό αυτοκίνητο και τράπηκε σε φυγή.

Το παραπάνω κυνηγετικό όπλο, το οποίο κατείχε παράνομα ο 46χρονος πατέρας του 14χρονου, κατασχέθηκε. Μετά από έρευνα που έγινε στο αυτοκίνητο του 56χρονου, βρέθηκε και κατασχέθηκε μία κυνηγετική καραμπίνα με έξι φυσίγγια, για την οποία δεν είχε εκδοθεί σχετική άδεια. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, πριν από την άφιξη των αστυνομικών, ο 56χρονος είχε απειλήσει με την παραπάνω καραμπίνα τον 46χρονο ημεδαπό για μεταξύ τους οικονομικές διαφορές. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας. Προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Σύλληψη ημεδαπής για παράνομη πώληση πυροτεχνικών αθυρμάτων:

Συνελήφθη την 25/02/2012 το μεσημέρι, στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, μία ημεδαπή, ηλικίας 55 ετών και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος αυτής και ενός 44χρονου ημεδαπού, ο οποίος αναζητείται, για παράβαση του Νόμου «περί Βεγγαλικών-Φωτοβολίδων-Πυροτεχνημάτων, παιδικών αθυρμάτων και Συσκευών Εκτόξευσης».

Ειδικότερα, σε έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί σε εμπορικό κατάστημα εποχιακών ειδών, ιδιοκτησίας του 44χρονου, συνέλαβαν την 55χρονη ως υπεύθυνη του καταστήματος να κατέχει για εμπορία (416) πυροτεχνικά παιδικά αθύρματα, χωρίς να διαθέτει την απαιτούμενη από το νόμο άδεια εμπορίας βεγγαλικών-κροτίδων.

Επίσης, σε βάρος της 55χρονης εκκρεμούν έντεκα (11) αποφάσεις, για μη έγκαιρη καταβολή εργατικών εισφορών, νομοθεσία «περί επιταγών», νομοθεσία «περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων» και υγειονομικές παραβάσεις, με τις οποίες καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης είκοσι (20) μηνών και εκατόν ενενήντα (190) ημερών. Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

 

Tags:

, , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply