ΕΛ.ΑΣ.: Ενημέρωση

Σύλληψη δύο ημεδαπών για απόπειρα κλοπής:

Συνελήφθησαν, χθες (22/02/2012) τα ξημερώματα στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Παραμυθιάς, δύο (2) ημεδαποί (ένας άνδρας και μία γυναίκα), ηλικίας 35 και 31 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα κλοπής.

Ειδικότερα, χθες τα ξημερώματα οι δύο δράστες επιχείρησαν από κοινού να διαρρήξουν περίπτερο στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας, ωστόσο έγιναν αντιληπτοί από περιπολούντες αστυνομικούς και συνελήφθησαν. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.

Κλοπή:

Την 22/02/2012 και ώρα 10.45 στα Ιωάννινα, άγνωστος δράστης αφαίρεσε τσάντα από 76χρονο ημεδαπό, η οποία περιείχε χρηματικό ποσό, προερχόμενο από εισπράξεις καταστημάτων πετρελαιοειδών ειδών και αναψυκτηρίων. Δράστης συνελήφθη.

Περί βεγγαλικών – πυροτεχνημάτων:

Συνελήφθη χθες (22/02/2012) το μεσημέρι, στην Παραμυθιά, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Παραμυθιάς, ένας ημεδαπός, ηλικίας 81 ετών και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος αυτού και της 71χρονης ημεδαπής συζύγου του, η οποία αναζητείται, για εμπορία και κατοχή ειδών πυροτεχνίας.

Ειδικότερα, σε έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί σε κατάστημα εμπορίας ψιλικών, ιδιοκτησίας της συζύγου του, συνέλαβαν τον 81χρονο ως υπεύθυνο του καταστήματος να κατέχει για εμπορία κροτίδες και πυροτεχνικά παιδικά αθύρματα, χωρίς να διαθέτει την απαιτούμενη από το νόμο άδεια εμπορίας βεγγαλικών-κροτίδων.

Συγκεκριμένα, κατασχέθηκαν:
– 1129 δυναμιτάκια,
– 1292 πυροτεχνικά παιδικά αθύρματα
– 21 καπνογόνα. Προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Παραμυθιάς.

Σύλληψη ημεδαπού για παράνομη κατοχή και εμπορία κροτίδων:

Συνελήφθη χθες (22/02/2012) το βράδυ, στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας ημεδαπός, ηλικίας 39 ετών, κατηγορούμενος για παράνομη κατοχή και εμπορία κροτίδων. Ειδικότερα, ο 39χρονος ως ιδιοκτήτης καταστήματος ψιλικών στην Άρτα, κατείχε προς πώληση εκατόν εβδομήντα έξι (176) κροτίδες, χωρίς να διαθέτει την απαιτούμενη από το νόμο άδεια εμπορίας βεγγαλικών-κροτίδων.

Ο συλληφθείς, μετά τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία, αφέθηκε ελεύθερος ύστερα από προφορική εντολή του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας.Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

 

Tags:

, , , , , , , , , ,

Leave a Reply