Εκδηλώσεις από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων

15 παραστάσεις στο παρελθόν, 15 παραστάσεις στο μέλλον… ο «Μικρός Έγιολφ» συνεχίζει…:

Στη μέση ακριβώς των παραστάσεων του βρίσκεται «Ο Μικρός Έγιολφ» του Ερρίκου Ίψεν που παρουσιάζει η Κεντρική Σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων στο θέατρο «Καμπέρειο». Μετά τις 15 παραστάσεις που δόθηκαν, πολλές από τις οποίες σε γεμάτο θέατρο, οι υπόλοιπες 15 περιμένουν το κοινό Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο με ώρα έναρξης 9.00 μ.μ., και Κυριακή η παράσταση στις 8.00 μ.μ.

Δωρεάν εισιτήρια στους δικαιούχους διαθέτει η Εργατική Εστία Ιωαννίνων στην οδό Τσακάλωφ. Προπώληση εισιτήριων γίνεται στο Πνευματικό Κέντρο και στα γραφεία του Θεάτρου (Παπάζογλου & Αραβαντινού γωνία) Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 8 π.μ. έως 3 μ.μ. Το ταμείο του θεάτρου λειτουργεί μία ώρα πριν την έναρξη των παραστάσεων. Παράλληλα με τις παραστάσεις συνεχίζονται και οι παράλληλες εκδηλώσεις γύρω από τον Ίψεν και το έργο του. Έτσι το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

Τρίτη 7/2:
– ώρα ώρα 21.00 στο δημοτικό θέατρο (παλιά σφαγεία) προβολή της ταινίας του Τόμας Βίντερμπεργκ «Οικογενειακή γιορτή»

Τετάρτη 8/2:
– ώρα 21.00 παράσταση «Ο Μικρός Έγιολφ» του Ίψεν στο θέατρο «Καμπέρειο» σε συνεργασία με την Inner Wheel Ιωαννίνων

Πέμπττη 9/2:
– ώρα 21.00 παράσταση «Ο Μικρός Έγιολφ» του Ίψεν στο θέατρο «Καμπέρειο»

Παρασκευή 10/2:
– ώρα 21.00 παράσταση «Ο Μικρός Έγιολφ» του Ίψεν στο θέατρο «Καμπέρειο» σε συνεργασία με το Δικηγορικό Σύλλογο Ιωαννίνων
– ώρα 23.00 βραδιά με μουσική Μάνου Χατζηδάκι, Μίκη Θεοδωράκη,  Γιάννη Σπανού και Μίμη Πλέσσα γραμμένη για το θέατρο και τον κινηματογράφο στο φουαγιέ του θεάτρου «Καμπέρειο» με την πιανίστρια Ανθή Σταύρου.

Σάββατο 11/2:
– ώρα 21.00 παράσταση «Ο Μικρός Έγιολφ» του Ίψεν στο θέατρο «Καμπέρειο» σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Η Λούτσα».

Κυριακή 12/2:
– ώρα 20.00 παράσταση «Ο Μικρός Έγιολφ» του Ίψεν στο θέατρο «Καμπέρειο»

Δευτέρα 13/2:
– ώρα 19.00 θέατρο «Καμπέρειο» μουσική παράσταση με τα έργα «Ο μύθος του Ηρός» του Ιάννη Ξενάκη (1977) και «Suikinkutsu» του Δημήτρη Καραγεώργου (2012) σε επιμέλεια Δημήτρη Καραγεώργου.

Στις παραστάσεις του έργου «Ο Μικρός Έγιολφ» η γενική είσοδος είναι 10 €, ενώ  ισχύουν εργατικά εισιτήρια. Σε όλες τις άλλες εκδηλώσεις η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Υποστηρικτές της θεατρικής παραγωγής «Ο Μικρός Έγιολφ» είναι η Νορβηγική πρεσβεία και το Νορβηγικό Ινστιτούτο Αθηνών, η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου, το συγκρότημα «Φρόντζου Πολιτεία», τα Ξενοδοχεία Ολυμπίκ και Hotel Du Lac, το Κτήμα Γκλίναβος, το Κατάστημα Attrativo, η Conferre Ltd – Συνεδριακή ΕΠΕ, η Inner Wheel Ιωαννίνων, το Λύκειο Ελληνίδων Ιωαννίνων, το Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων και Συνταξιούχων ΟΤΕ Ιωαννίνων, ο Δικηγορικός Σύλλογος Ιωαννίνων, ο Ιατρικός Σύλλογος Ιωαννίνων, το Pamvotis Travel και ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Λούτσα». Χορηγοί επικοινωνίας: Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων, Ραδιοφωνικός Σταθμός Ιωαννίνων.

Συντελεστές της παράστασης είναι:
– Μετάφραση: Μαριαλένα Μαμαρέλη,
– Δραματουργική επεξεργασία: Νίκος Φλέσσας,
– Σκηνοθεσία: Νίκος Καμόντος,
– Σκηνικά – κοστούμια: Λίνα Μότσιου,
– Μουσική: Νίκος Βελιώτης
– Σχεδιασμός φωτισμού: Λίνος Μεϊτάνης,
– Βοηθός σκηνοθέτη: Αθηνά Τσικνιά.

Ο θίασος στελεχώνεται από τους ηθοποιούς (αλφαβητικά): Ξανθή Γεωργίου,  Στάθη Κόκκορη, Ρηνιώ Κυριαζή, Μιχάλη Μπίζιο και Άρη Τσαμπαλίκα. Παίζουν επίσης οι μικροί Νίκος Σκοπούλης και Μάξιμος Τζοβάρας.

 

Tags:

, , , , , , , , , ,

Leave a Reply