Εκδηλώσεις από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων

Συνέχεια με παραστάσεις, μουσική, κινηματογράφο και συζητήσεις στο ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων:

Δευτέρα 6/2:
– Ώρα 19.00 στο δημοτικό θέατρο (παλιά σφαγεία): «Πήγαινε ο Ίψεν σινεμά; Σκανδιναβικά μπερδέματα, θεατρικά παιχνίδια και κινηματογραφικά μυστικά». Παρουσίαση της επιρροής της δραματουργίας του Χένρικ Ίψεν στο σκανδιναβικό και παγκόσμιο σινεμά, ανάγνωση κειμένων, συζήτηση με το κοινό.
– Ώρα 21.00 στον ίδιο χώρο προβολή της ταινίας του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν, «Μετά την πρόβα» που προλογίζει ο Ορέστης Ανδρεαδάκης

Τρίτη 7/2:
– Ώρα 21.00 στο δημοτικό θέατρο (παλιά σφαγεία) προβολή της ταινίας του Τόμας Βίντερμπεργκ «Οικογενειακή γιορτή»

Τετάρτη 8/2:
– Ώρα 21.00 παράσταση «Ο Μικρός Έγιολφ» του Ίψεν στο θέατρο «Καμπέρειο» σε συνεργασία με την Inner Wheel Ιωαννίνων

Πέμπττη 9/2:
– Ώρα 21.00 παράσταση «Ο Μικρός Έγιολφ» του Ίψεν στο θέατρο «Καμπέρειο»

Παρασκευή 10/2:
– Ώρα 21.00 παράσταση «Ο Μικρός Έγιολφ» του Ίψεν στο θέατρο «Καμπέρειο» σε συνεργασία με το Δικηγορικό Σύλλογο Ιωαννίνων
– Ώρα 23.00 βραδιά με μουσική Μάνου Χατζηδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Γιάννη Σπανού και Μίμη Πλέσσα γραμμένη για το θέατρο και τον κινηματογράφο στο φουαγιέ του θεάτρου «Καμπέρειο» με την πιανίστρια Ανθή Σταύρου

Σάββατο 11/2:
– ‘Ωρα 21.00 παράσταση «Ο Μικρός Έγιολφ» του Ίψεν στο θέατρο «Καμπέρειο» σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Η Λούτσα»

Κυριακή 12/2:
– Ώρα 20.00 παράσταση «Ο Μικρός Έγιολφ» του Ίψεν στο θέατρο «Καμπέρειο»

Δευτέρα 13/2:
– Ώρα 19.00 θέατρο «Καμπέρειο» μουσική παράσταση με τα έργα «Ο μύθος του Ηρός» του Ιάννη Ξενάκη (1977) και «Suikinkutsu» του Δημήτρη Καραγεώργου (2012) σε επιμέλεια Δημήτρη Καραγεώργου.

Στις παραστάσεις του έργου «Ο Μικρός Έγιολφ» η γενική είσοδος είναι 10 €, ενώ δωρεάν εισιτήρια στους δικαιούχους διαθέτει η Εργατική Εστία Ιωαννίνων. Σε όλες τις άλλες εκδηλώσεις η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Υποστηρικτές της θεατρικής παραγωγής «Ο Μικρός Έγιολφ» είναι η Νορβηγική πρεσβεία και το Νορβηγικό Ινστιτούτο Αθηνών, η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου, το συγκρότημα «Φρόντζου Πολιτεία», τα Ξενοδοχεία Ολυμπίκ και Hotel Du Lac, το Κτήμα Γκλίναβος, το Κατάστημα Attrativo, η Conferre Ltd – Συνεδριακή ΕΠΕ, η Inner Wheel Ιωαννίνων, το Λύκειο Ελληνίδων Ιωαννίνων, το Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων και Συνταξιούχων ΟΤΕ Ιωαννίνων, ο Δικηγορικός Σύλλογος Ιωαννίνων, ο Ιατρικός Σύλλογος Ιωαννίνων, το Pamvotis Travel και ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Λούτσα». Χορηγοί επικοινωνίας: Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων, Ραδιοφωνικός Σταθμός Ιωαννίνων.

Συντελεστές της παράστασης είναι:
– Μετάφραση: Μαριαλένα Μαμαρέλη,
– Δραματουργική επεξεργασία: Νίκος Φλέσσας,
– Σκηνοθεσία: Νίκος Καμόντος,
– Σκηνικά – κοστούμια: Λίνα Μότσιου,
– Μουσική: Νίκος Βελιώτης,
– Σχεδιασμός φωτισμού: Λίνος Μεϊτάνης,
– Βοηθός σκηνοθέτη: Αθηνά Τσικνιά.

Ο θίασος στελεχώνεται από τους ηθοποιούς (αλφαβητικά): Ξανθή Γεωργίου, Στάθη Κόκκορη, Ρηνιώ Κυριαζή, Μιχάλη Μπίζιο και Άρη Τσαμπαλίκα. Παίζουν επίσης οι μικροί Νίκος Σκοπούλης και Μάξιμος Τζοβάρας.

Οι παράλληλες εκδηλώσεις στο δημοτικό θέατρο (παλιά σφαγεία) γίνονται σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννίνων στα πλαίσια της παρουσίασης του έργου του Ερρίκου Ίψεν «Ο Μικρός Έγιολφ».

Με αυτόν τον τρόπο το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων διευρύνει τη δράση του και συνδέει το θέμα της παράστασης με προβολές ταινιών και συζητήσεις γύρω από την επιρροή του νορβηγού δραματουργού στον σκανδιναβικό αλλά και τον παγκόσμιο κινηματογράφο με συντονιστή τον Ορέστη Ανδρεαδάκη.

Παράλληλα παρουσιάζει σε συνεργασία με το «Ινστιτούτο Γκαίτε Αθηνών» και το φεστιβάλ «Νύχτες πρεμιέρας» την εκδήλωση με τίτλο «Πρώτη ώρα σινεμά – Μικροί Ήρωες», μια εισαγωγή στον κόσμο του κινηματογράφου για παιδιά πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

 

Tags:

, , , , , , , , , ,

Leave a Reply