Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Ιωαννίνων για το πετρέλαιο θέρμανσης

ΣΥΡΙΖΑΣας προσκαλούμε σε εκδήλωση – συζήτηση με θέμα την εξίσωση πετρελαίου θέρμανσης – πετρελαίου κίνησης, την Τετάρτη, 3 Απριλίου, στις 7 μ.μ. στα Λιθαρίτσια. Συζητάμε για το επαχθές μέτρο που αναβίωσε τη λαθροϋλοτόμηση και την αιθαλομίχλη, που προκάλεσε σειρά θανάτων από ασφυξία και πυρκαγιές, που δεν έφερε οικονομικά οφέλη για το κράτος, αλλά αύξησε τα κέρδη της οικονομικής ελίτ από το λαθρεμπόριο σε βάρος όλων των υπολοίπων.

Θεωρούμε ότι πλέον έχουν αποδειχθεί στην πράξη η αναποτελεσματικότητα και οι τραγικές συνέπειες του αντιλαϊκού αυτού μέτρου. Θεωρούμε αναγκαία τη συγκρότηση ενός κοινωνικού κινήματος που να μην επιτρέψει να παγώσουμε και του χρόνου, που να μην επιτρέψει άλλους θανάτους, που να σταματήσει την παράλογη αυτή επιβάρυνση του οικογενειακού προϋπολογισμού σε μια εποχή γενίκευσης της οικονομικής κρίσης.

Κεντρικός ομιλητής ο Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος από το περιοδικό Unfollow, που ανέδειξε το θέμα του λαθρεμπορίου πετρελαίου με αποτέλεσμα να δεχθεί άμεσα απειλές.

Θα μιλήσουν επίσης: ο πρόεδρος των βενζινοπωλών Ιωαννίνων Κολόκας Παντελής, ο δασολόγος Τριάντης Κώστας, η πνευμονολόγος Καλλιρόη Σακελλαρίου, και το μέλος της Γραμματείας ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ιωαννίνων Άρης Σπέγγος. Συντονίζει ο Αντώνης Καρασταμάτης.

 

Tags:

, , , , ,

Leave a Reply