Εισήγηση της παράταξης “ΑΥ.ΡΙ.Ο. για την Ήπειρο” για απολύσεις εργαζομένων

Εισήγηση της παράταξης «Αυτοδιοικητικό Ριζοσπαστικό Ορμητήριο (ΑΥ.ΡΙ.Ο.) για την Ήπειρο» για τις απολύσεις υπαλλήλων της Περιφέρειας:

«« Τα μέτρα του τρίτου μνημονίου, που εφαρμόζουν οι τρόικες εσωτερικού και εξωτερικού, οδηγούν σε χιλιάδες απολύσεις εργαζόμενων στους ΟΤΑ πρώτου και δεύτερου βαθμού, μεταξύ αυτών και στην Περιφέρεια Ηπείρου, και οδηγούν στην κατάρρευση των υπηρεσιών. Για τους υπαλλήλους ανοίγει ο δρόμος για τον Καιάδα και για την κοινωνία ο δρόμος για την πλήρη ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση σχεδόν όλων των βασικών υπηρεσιών, οι οποίες είναι έτσι κι’ αλλιώς στο στόχαστρο ιδιωτικών συμφερόντων, που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στη λεηλασία μιας χώρας κατεστραμμένης με πολύ φτωχό εργατικό δυναμικό.

Η αιρετή Περιφέρεια Ηπείρου οφείλει να σταθεί αποφασιστικά απέναντι στη λαίλαπα εξαθλίωσης της κοινωνίας. Οφείλει να γίνει φορέας συλλογικής αντίδρασης και να στηρίξει τον αγώνα των υπαλλήλων της, που ήδη έχουν προβεί σε καταλήψεις κτιρίων της Περιφέρειας, αλλά και ολόκληρης της κοινωνίας. Οφείλει κατ’ αρχήν να αρνηθεί τη συναίνεση στις διαθεσιμότητες υπαλλήλων, να αποστείλει τα στοιχεία τους και να διευκολύνει με οποιονδήποτε τρόπο αυτή την πολιτική.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο, την έκτακτη σύγκληση του οποίου ζήτησε η παράταξή μας, πρέπει να ορθώσει λόγο και ανάστημα, να διατρανώσει την αντίθεσή του στις καταστροφικές μνημονιακές πολιτικές και να αγωνιστεί για την υπεράσπιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της Δευτεροβάθμιας Αυτοδιοίκησης. »»

 

Tags:

, , , , ,

Leave a Reply