Εθελοντές γιατροί και νοσηλευτές στο Πωγώνι

Ε.Σ.Υ. - ΥγείαΣυνεπείς με το καθιερωμένο πρόγραμμα Προληπτικής Ιατρικής και Ενημέρωσης οι εθελοντές γιατροί και νοσηλευτές της «Ανοιχτής Αγκαλιάς» θα είναι κοντά στους κατοίκους του Δήμου Πωγωνίου της Ηπείρου από τις 5 έως και τις 9 Ιουνίου 2013.

Οι εθελοντές γιατροί και νοσηλευτές της “Ανοικτής Αγκαλιάς” έχοντας μαζί τους τον απαιτούμενο ιατρικό και φαρμακευτικό εξοπλισμό, θα υλοποιήσουν το πρόγραμμα «Υποστηρίζουμε τη ζωή» στο Καλπάκι, το Δελβινάκι, τον Παρακάλαμο και το Κεφαλόβρυσο, εξετάζοντας δωρεάν όλο τον παιδικό πληθυσμό (βρέφη έως και παιδιά της Α’ Γυμνασίου).

Εκτός των προληπτικών ιατρικών εξετάσεων, το πρόγραμμα περιλαμβάνει ενημέρωση γονέων, εκπαιδευτικών και εφήβων, σε θέματα πρόληψης καθώς και ψυχαγωγικές δραστηριότητες για τα παιδιά.

Επιπλέον, την Κυριακή 9 Ιουνίου 2013 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του Παιδότοπου στο Καλπάκι Ιωαννίνων, προσφορά της «Ανοιχτής Αγκαλιάς» στα παιδιά του ακριτικού αυτού χωριού, με την υποστήριξη της Cosmote και της Οικογένειας Γ. Δημητριάδου.

Η πολύπλευρη αυτή προσφορά της Οργάνωσης Φίλων Κοινωνικής Παιδιατρικής και Ιατρικής «Ανοιχτή Αγκαλιά» τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού και Θρησκευμάτων

 

Tags:

, , , , , , , ,

Leave a Reply