Δελτίο τύπου ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Ιωαννίνων για δαπάνες υγείας

Οι πιέσεις της Τρόικα προς την κυβέρνηση να περικόψει κατά 2 δις έως το 2014 τον προϋπολογισμό των δημοσίων δαπανών υγείας, με μέτρα όπως η αύξηση του εισιτηρίου στα τακτικά ιατρεία και τους συμβεβλημένους ιατρούς του ΕΟΠΥΥ, η αύξηση της συμμετοχής στη φαρμακευτική δαπάνη και τα έξοδα νοσηλείας, η κατάργηση κλινικών, η συγχώνευση νοσοκομείων και άλλα «ισοδύναμα», πλήττουν καίρια το δικαίωμα στην υγεία και οδηγούν σε ανθρωπιστική κρίση.

Η ένοχη σιωπή του υπουργείου εντείνει ακόμα περισσότερο την ανησυχία του κόσμου των εργαζομένων, των συνταξιούχων και των ανέργων. Έκφραση της μνημονιακής πολιτικής των δραστικών περικοπών στο χώρο της Υγείας αποτελεί και η μέχρι τώρα άρνηση της κυβέρνησης να αποζημιώσει μεγάλο μέρος των εφημεριών που έχουν πραγματοποιήσει οι γιατροί των νοσοκομείων το πρώτο τρίμηνο του ’12 αλλά και η πρόθεσή της να περιορίσει και άλλο, για πολλοστή φορά, το κονδύλι των εφημεριών καταρτίζοντας τελικά μη ασφαλή προγράμματα εφημερίας, επικίνδυνα για όσους αντιμετωπίσουν έκτακτα προβλήματα υγείας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Ιωαννίνων εκφράζει τη συμπαράστασή του στους γιατρούς και γενικότερα στους υγειονομικούς που διεκδικούν την πληρωμή των δεδουλευμένων τους. Ταυτόχρονα καλεί σε συστράτευση όλους τους πολίτες και τους φορείς τους, ενάντια στα μέτρα που επιβάλλουν να πληρώνουν από την τσέπη τους δαπάνες υγείας, για ένα σύστημα υγείας δημόσιο και δωρεάν για όλους.

 

Tags:

, , , , , , , , , ,

Leave a Reply