Δελτίο τύπου ΣΥΡΙΖΑ για Στέγη Αυτιστικών Ατόμων “Ελένη Γύρα”

Ο βουλευτής Ιωαννίνων ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Χρήστος Μαντάς παρευρέθηκε στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων της Στέγης Αυτιστικών Ατόμων «Ελένη Γύρα», των παιδιών και των γονέων τους και μετά την συνάντηση με τον Περιφερειάρχη αποκεντρωμένης διοίκησης Ηπείρου και Δυτ. Μακεδονίας κ. Θεοδωρίδη, έκανε τις εξής δηλώσεις:

«Χθες αργά το βράδυ, ο πρωθυπουργός της χώρας δήλωσε ότι για την Ελλάδα ξημερώνει μια καινούργια μέρα. Δυστυχώς η μέρα για την οποία κάνει λόγο ο κ. Σαμαράς είναι μέρα κοινωνικού Καιάδα για τους πιο αδύναμους και στη συγκεκριμένη περίπτωση για τα αυτιστικά παιδιά και τις οικογένειές τους καθώς και για τους εργαζόμενους στη συγκεκριμένη δομή.

Οι περικοπές που αποφάσισε η μνημονιακή συγκυβέρνηση και για το τρέχον έτος αλλά και για το 2013 στα πλαίσια της εφαρμογής του τρίτου μνημονίου, που φτάνουν πάνω από το 50% σε σχέση με τον προϋπολογισμό του 2010, καταδικάζουν πολλές από αυτές τις δομές σε ουσιαστικό κλείσιμο ή στη μετατροπή τους σε άσυλα ανθρωποφύλαξης.

Ζητάμε από την κυβέρνηση να σταματήσει να χρησιμοποιεί προσχήματα που αφορούν «ατασθαλίες» των συγκεκριμένων δομών, να προχωρήσει ταχύτατα στους αντίστοιχους ελέγχους με διαφάνεια και άμεσα να χρηματοδοτήσει τη Στέγη Αυτιστικών Ατόμων «Ελένη Γύρα», ώστε να καλυφθούν η μισθοδοσία των εργαζομένων και τα λειτουργικά έξοδα της Στέγης. Χρειάζεται επιτέλους ως κοινωνία να σταματήσουμε αυτόν τον κατήφορο που φέρνει απίστευτη οδύνη και απελπισία στους πιο αδύναμους.»

 

Tags:

, , , , ,

Leave a Reply