Δελτίο τύπου Μ. Κασσή

Με αντιπροσωπία του σωματείου Εργαζομένων Δομών Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης και Απεξάρτησης Ηπείρου «Πυξίδα» συναντήθηκε ο Βουλευτής Ιωαννίνων Μιχάλης Κασσής.

Οι εργαζόμενοι ενημέρωσαν εκτενώς τον κύριο Κασσή για τη δραματική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι δομές ψυχικής υγείας εξαιτίας των περικοπών των χρηματοδοτήσεων από τον κρατικό προϋπολογισμό και εξέφρασαν την ανησυχία τους πως αν υπάρξουν επιπλέον περικοπές τότε πολλές δομές που ήδη υπολειτουργούν θα κλείσουν.

«Τα 90 εκατομμύρια ευρώ κρατικής χρηματοδότησης για τις δομές σε όλη την Ελλάδα, το 2012 μειώθηκαν σε 45 και ακόμα χειρότερα εκταμιευτήκαν τα 31.» σημειωσαν.

Τόνισαν επίσης πως παραμένουν απλήρωτοι για πολλούς μήνες με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν σοβαρά βιοποριστικά προβλήματα.Ο κύριος Κασσής αφού εξέφρασε τον προβληματισμό του για την κατάσταση των δομών ψυχικής υγείας δεσμεύτηκε να καταθέσει επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή το αμέσως επόμενο διάστημα αλλά και να ζητήσει συνάντηση με την κυρία Φωτεινή Σκοπούλη για να συζητήσουν το θέμα.

 

Tags:

, , , ,

Leave a Reply