Δήμος Ιωαννιτών: Θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο για τα αποτελέσματα της επίσκεψης στην Κωνσταντινούπολη, η οποία έγινε ύστερα από πρόσκληση της Turkish Airlines. Στην αποστολή εκτός από τον Δήμαρχο μετείχαν ο αντιδήμαρχος και πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Νίκος Γκόλας, ο δημοτικός σύμβουλος και μέλος της Επιτροπής Βασίλης Χήτος και ο ειδικός σύμβουλος του Δημάρχου Στέφανος Ζέρβας.

Ο Δήμαρχος μετέφερε το έντονο ενδιαφέρον των τουρκικών αερογραμμών να συνδέσουν τα Γιάννινα με την Κωνσταντινούπολη. Προς την κατεύθυνση αυτή σχεδιάζουν τις επόμενες κινήσεις προκειμένου να διασφαλίσουν τις αδειοδοτήσεις.

Η αντιπροσωπεία του δήμου συναντήθηκε στο Φανάρι και με τον Οικουμενικό Πατριάρχη.Το αμέσως επόμενο διάστημα αντιπροσωπεία του Δήμου θα μεταβεί εκ νέου στην Κωνσταντινούπολη στο πλαίσιο της συνάντησης που διοργανώνει η Υπηρεσία για τα μουσουλμανικά μνημεία και στην οποία έχουν κληθεί αυτοδιοικητικοί κι από άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Εκτός ημερήσιας διάταξης τέθηκε και συζητήθηκε το θέμα της διακοπής επιδότησης του Αστικού ΚΤΕΛ. Κατά την προηγούμενη χρονιά ο Δήμος είχε επιχορηγήσει το Αστικό ΚΤΕΛ με το ποσό των 70 χιλιάδων ευρώ, φέτος όμως η οικονομική κατάσταση δεν επιτρέπει ανάλογη κίνηση. Επίσης συζητήθηκε για μία ακόμη φορά το θέμα του ΧΥΤΑ αλλά και του εργοταξίου.

Ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος υπογράμμισε πως απαιτείται νέα χωροθέτηση του εργοταξίου ώστε να μπορεί να εξασφαλίσει όλες τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις και δεν απέκλεισε την πιθανότητα στον ίδιο χώρο να λειτουργήσει και Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων.

Σχετικά με τη λειτουργία του ΧΥΤΑ ο αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Θωμάς Μπέγκας, υπογράμμισε στο σώμα ότι δεν προκύπτει από κανένα επιστημονικό στοιχείο ανάγκη για κλείσιμο του ΧΥΤΑ.

Ακόμη και οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος, έχουν εντοπίσει ορισμένα ζητήματα για τα οποία ζητούν διευκρινίσεις όμως δεν θέτουν τέτοιο θέμα. «Η δημοτική αρχή θα συνεχίσει την προσπάθειά της για σύγχρονη διαχείριση των απορριμμάτων. Κανένας επιστήμονας δεν λέει να κλείσουμε τον ΧΥΤΑ. Στην εποχή της Δουρούτης δεν θα επιστρέψουμε» τόνισε ο κ. Μπέγκας.

Σχετικά με το Σταθμό Μεταφόρτωσης, σημείωσε ότι πρόκειται για μία κλειστή εγκατάσταση από τη λειτουργία της οποίας δεν προκύπτει η παραμικρή όχληση για το περιβάλλον.

Τέλος το Δημοτικό Συμβούλιο κατά τη χθεσινοβραδινή του συνεδρίαση αποφάσισε κατά πλειοψηφία και με την αρνητική ψήφο της μείζονος αντιπολίτευσης να προχωρήσει στη διακήρυξη για τη διοργάνωση του Χριστουγεννιάτικου Χωριού. Ο χώρος όπου θα φιλοξενηθεί θα είναι και φέτος το Πάρκο Λιθαρίτσια ενώ τους όρους της διακήρυξης θα τους αποφασίσει η Οικονομική Επιτροπή.

 

Tags:

, , , , , , , , , ,

Leave a Reply