Δήμος Ιωαννιτών: Ανακοίνωση

Μετακινούνται οι οικίσκοι ανακύκλωσης – Καθαρισμός φρεατίων:

Ξεκίνησε από την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου η μετακίνηση των οικίσκων ανταποδοτικής ανακύκλωσης, σύμφωνα με την απόφαση της Δημοτικής Αρχής.

Ο οικίσκος που βρίσκονταν στην κεντρική πλατεία μετακινήθηκε ήδη και τοποθετήθηκε στην αρχή της οδού Μιχαήλ Αγγέλου (έξω από το ιδιωτικό πάρκινγκ). Έτσι ο χώρος της πλατείας ελευθερώθηκε, ενώ όσοι επιθυμούν να κάνουν χρήση του οικίσκου τοποθετώντας εκεί υλικά όπως γυαλί και αλουμίνιο, μπορούν να συνεχίσουν να το κάνουν, αφού βρίσκεται σε απόσταση λίγων μέτρων από την παλιά θέση.

Άμεσα θα μετακινηθεί ο οικίσκος από την οδό Καλάρη, καθώς η τοποθέτηση του είχε προκαλέσει τις έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων και των καταστηματαρχών της περιοχής. Πέραν αυτού υπάρχει και έγγραφο της 8ης Εφορίας η οποία δεν συναινεί με την επιλογή της συγκεκριμένης θέσης.

Ο οικίσκος θα τοποθετηθεί σε σημείο της παραλιμνίου. Ο Δήμος Ιωαννιτών ζητά συγνώμη από τους καταστηματάρχες της Καλάρη, για την ταλαιπωρία που υπήρξε εξαιτίας της επανατοποθέτησης του στη θέση. Αυτό συνέβη λόγω τεχνικών και διαδικαστικών προβλημάτων που ανέκυψαν κατά τη διαδικασία μετακίνησης.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο καθαριότητας Θωμά Μπέγκα, ο οικίσκος θα απομακρυνθεί άμεσα, ώστε να ικανοποιηθεί το αίτημα των καταστηματαρχών και των κατοίκων και παράλληλα να είναι πιο χρηστικός στη νέα θέση που θα επιλεγεί.

«Όπως είχαμε αναφέρει και στο Δημοτικό Συμβούλιο, οι οικίσκοι αυτοί δεν λύνουν το πρόβλημα που υπάρχει στα Γιάννινα εξαιτίας της έλλειψης ολοκληρωμένου συστήματος ανακύκλωσης. Μπορούν όμως ως ένα βαθμό να εξοικειώσουν τους κατοίκους με την ιδέα της ανακύκλωσης, (παιδευτικός χαρακτήρας). Στόχος του δήμου είναι να αναπτύξει ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανακύκλωσης, ώστε να δώσει έτσι ουσιαστική απάντηση στο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων», τόνισε σε δήλωση του ο αντιδήμαρχος Θωμάς Μπέγκας.

Εν τω μεταξύ από την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Ιωαννιτών, ξεκίνησε από σήμερα ο καθαρισμός στις σχάρες όλων των φρεατίων του δικτύου ομβρίων. Η δυνατότητα αυτή δόθηκε μετά την ολοκλήρωση της πρόσληψης προσωπικού με σύμβαση ορισμένου χρόνου, διάρκειας δύο μηνών.

Ο καθαρισμός θα γίνει συστηματικά, στην έκταση όλου του Δήμου, καθώς σε πολλά σημεία στις σχάρες στα φρεάτια των ομβρίων έχουν συγκεντρωθεί φερτά υλικά, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα όταν σημειώνονται έντονα καιρικά φαινόμενα.

Παράλληλα η υπηρεσία καθαριότητας θα συνεργαστεί με την ΔΕΥΑΙ για τον πλήρη καθαρισμό και των φρεατίων.

 

Tags:

, , , , , , , , , , ,

Leave a Reply