Δήλωση Χ. Μαντά για Π.Δ. Λίμνης Παμβώτιδας

Ο Χρήστος Μαντάς, βουλευτής Ν. Ιωαννίνων ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, έκανε την ακόλουθη δήλωση σε σχέση με την εκ νέου παρουσίαση του σχεδίου Π.Δ για τη λίμνη Παμβώτιδα:

«« Δυστυχώς για μία ακόμη φορά επιβεβαιώνεται ότι οι κεντρικές αποφάσεις ουσιαστικής κατάργησης του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης βαφτίζονται μεγαλόστομα «επιστροφή στην ανάπτυξη»! Στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτε άλλο παρά μία «αποκεντρωμένη συζήτηση» με μόνο στόχο να αποτινάξουν οποιοδήποτε περιβαλλοντικό «βαρίδι» και οποιαδήποτε περιβαλλοντική ευαισθησία.

Η συζήτηση για το σχέδιο Π.Δ Λίμνης Παμβώτιδας η οποία διαρκεί 3 χρόνια, έδωσε για άλλη μια φορά τη δυνατότητα να εκφραστούν καθαρά οι απόψεις όλων εκείνων που θεωρούν αντιαναπτυξιακό μέτρο, κάθε προσπάθεια να συμπεριληφθεί ως ουσιαστικός όρος για την ανάπτυξη της περιοχής μας η προστασία του περιβάλλοντος.

Παρά τα θετικά σημεία του σχεδίου Π.Δ που παρουσιάστηκε εκ νέου σε σύσκεψη στον υπό “αποκεντρωμένη κατάργηση“ Φορέα Διαχείρισης Λίμνης, είναι προφανές ότι η απόσταση για την ουσιαστική προστασία του οικοσυστήματος συνεχώς μεγαλώνει. »»

 

Tags:

, , , , , ,

Leave a Reply