Δήλωση Δημάρχου Ιωαννίνων για τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών

Δημαρχείο ΙωαννίνωνΜε αφορμή τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών που βρίσκονται σε εξέλιξη, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Με την έναρξη της σχολικής χρονιά αναδείχθηκαν τα προβλήματα της δημόσιας εκπαίδευσης και ιδιαίτερα τα αποτελέσματα από την παράλογη πολιτική της Κυβέρνησης και των αρμόδιων υπουργείων για την διαθεσιμότητα- κινητικότητα.

Η εκπαιδευτική κοινότητα των Ιωαννίνων με τη μαζική της συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις αποδεικνύει την αποφασιστικότητά της αλλά κι αναδεικνύει στην κοινωνία ότι η χρονίζουσα μακαριότητα της πολιτείας δεν αντιμετωπίζεται με οριζόντιους αποκεφαλισμούς.

Αντιμετωπίζεται με διάλογο και αποφάσεις που θα καταλήγουν σε όφελος του δημόσιου σχολείου. Η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων συμπαρίσταται στον αγώνα των εκπαιδευτικών καθότι και η Αυτοδιοίκηση είναι θύμα της ίδιας λογικής και ίδιας πολιτικής.

Σημειώνουμε τη θερμή παράκλησή μας, να διαφυλαχθεί τις ημέρες των κινητοποιήσεων, η δημόσια περιουσία, δηλαδή τα κτίρια και οι υλικοτεχνικές υποδομές των σχολείων».

 

Tags:

, , , , , ,

Leave a Reply