Γ. Ανατολάκης για θέματα αθλητισμού

Κοινοβουλευτικές ερωτήσεις του Γιώργου Ανατολάκη, βουλευτή ΛΑ.Ο.Σ., για δύο σημαντικά θέματα του αθλητισμού:

«« Δύο σημαντικά αθλητικά θέματα ανέδειξε ο Βουλευτής Β’ Πειραιώς του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Ανατολάκης, με Ερωτήσεις που κατέθεσε στην Βουλή:

– Ερώτηση για τον μεγάλο κίνδυνο που διατρέχει η χώρα μας, να μείνει χωρίς έγκυρο και διαπιστευμένο Κέντρο ελέγχου αντιντόπινγκ. Μετά από έλεγχο που πραγματοποίησε η Παγκόσμια Ομοσπονδία Αντιντόπινγκ (WADA) στο Εργαστήριο αντιντόπινγκ του ΟΑΚΑ, ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα, δεν είναι συμμορφωμένη με τον Παγκόσμιο Κώδικα.

Παράλληλα, υπάρχει πρόβλημα με την διαπίστευση και την εξόφληση των δειγματοληπτών και αναντιστοιχία με τις απαγορευμένες ουσίες της WADA. Επίσης παραμένει απλήρωτη η ετήσια συνδρομή 2011 της Γ.Γ.Α. για να είναι μέλος η χώρα μας στον Παγκόσμιο Οργανισμό, καθώς και η ετήσια συνδρομή του ΟΑΚΑ για την ασφάλεια του Εργαστηρίου.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν χαστούκι για τον Ελληνικό αθλητισμό και εκθέτουν την Πατρίδα μας την στιγμή μάλιστα που εισερχόμεθα σε μια Ολυμπιακή χρονιά.

Ο Γιώργος Ανατολάκης ερωτά τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού:
α) Τι πρόκειται να πράξετε άμεσα για να μην διαγραφεί η χώρα μας και το εργαστήριο αντιντόπινγκ του ΟΑΚΑ από την WADA; Αντιλαμβάνεσθε ότι αυτό θα είναι βαρύτατο πλήγμα για το κύρος του Ελληνικού Αθλητισμού;
β) Με δεδομένο ότι βρισκόμαστε μόλις ένα μήνα πριν την λήξη του 2011, προτίθεσθε να εξοφλήσετε άμεσα τις ετήσιες οικονομικές συνδρομές προς την WADA, προκειμένου να μην προχωρήσει αυτή σε δυσμενείς αποφάσεις εναντίον της χώρας μας;

– Ερώτηση για την αναγνώριση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μουιτάϊ. Το Μουιτάι (Ταυλανδέζικη πυγμαχία) είναι ένα σύγχρονο άθλημα με εκατομμύρια θαυμαστές σε όλον τον κόσμο και με αξιώσεις Ολυμπιακής συμμετοχής στο άμεσο μέλλον. Στην Ελλάδα, ολοένα και αυξανόμενος είναι ο αριθμός των σωματείων που καλλιεργούν το άθλημα και των ατόμων που αθλούνται.

Η εθνική ομάδα του Μουιτάι συμμετέχει σε διεθνείς διοργανώσεις (Παγκόσμια, Ευρωπαϊκά, Βαλκανικά Πρωταθλήματα), ενώ οι Έλληνες αθλητές έχουν διακριθεί αρκετές φορές κατακτώντας ακόμη και τον Παγκόσμιο Τίτλο στις κατηγορίες τους. Παρόλη όμως την ανάπτυξη που παρουσιάζει το άθλημα στην Πατρίδα μας η Ελληνική Ομοσπονδία Μουιτάι δεν είναι αναγνωρισμένη ως αυτοτελής Ομοσπονδία.

Ο Γιώργος Ανατολάκης ζητά να υπαχθεί το Μουιτάϊ στην Ε’ αναγνωρισμένη κατηγορία, δηλαδή στα αθλήματα δηλαδή ιδιωτικής πρωτοβουλίας με αθλητική αναγνώριση.

Ερωτά τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού:
α) Γνωρίζετε την ανάπτυξη και διάδοση που παρουσιάζει το Μουιτάι στο εξωτερικό αλλά και στην Πατρίδα μας καθώς και τις διακρίσεις που σημειώνουν οι Έλληνες αθλητές;
β) Σκοπεύετε να αναγνωρίσετε την ΕΟΜΤ ως αυτοτελή Ομοσπονδία και να εντάξετε το Μουϊτάι στα αθλήματα Ιδιωτικής Πρωτοβουλίας με Αθλητική Αναγνώριση (Ε’ Κατηγορίας);
γ) Με βάση ποιο χρονοδιάγραμμα αναμένετε να συμβεί αυτό;

Ανατολάκης Γεώργιος, Βουλευτής Β’ Πειραιώς – ΛΑ.Ο.Σ. »»

 

Tags:

, , , , , , , , , ,

Leave a Reply