Γραμματεία Ιωαννίνων του ΠΑΜΕ Υγείας – Πρόνοιας – Φαρμάκου: Ανακοίνωση

no_logoΗ Γραμματεία Ιωαννίνων του ΠΑΜΕ Υγείας – Πρόνοιας – Φαρμάκου εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«« Πρόκληση και υποκρισία για τους γιατρούς και τους άλλους εργαζόμενους του νοσοκομείου αποτελεί η πρόσφατη ανακοίνωση – «ευχαριστήριο» της διοίκησης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων. Ευχαριστεί ονομαστικά τους γιατρούς που έχουν δεχθεί να μετακινηθούν σε άλλα νοσοκομεία για να καλύψουν κενά σε προσωπικό.

Η διοίκηση βαφτίζει ως «αλληλεγγύη» και «αλληλοϋποστήριξη» την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και της Ε.Ε. Δηλαδή το μέτρο της κινητικότητας ανάμεσα στα νοσοκομεία, που έχει ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ στο προσωπικό, λόγω της κατάργησης στην ουσία των προσλήψεων. Λόγω της πολιτικής υποβάθμισης των περιφερειακών νοσοκομείων και της Ηπείρου (Πρέβεζα, Λευκάδα, Φιλιάτες κλπ), σε μία πορεία κατάργησής τους. Λόγω της συνολικής δραστικής περικοπής κρατικών δαπανών για την υγεία, «για να σωθεί η χώρα», να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων με τραγικές συνέπειες στα δημόσια νοσοκομεία για εργαζόμενους και ασθενείς.

Για την προώθηση των αντιλαϊκών μέτρων και στην υγεία, κυβέρνηση και διοικήσεις νοσοκομείων, εκτός από την τρομοκρατία και το δόγμα «νόμος και τάξη», αξιοποιούν και το διαχωρισμό των εργαζομένων σε «καλούς» και «κακούς». Αφήνεται να υπονοηθεί ότι όποιος δεν δέχεται να εφαρμόσει τα αντιλαϊκά μέτρα στην υγεία (όπως η κινητικότητα) είναι είτε «τεμπέλης- βολεμένος», είτε δεν ενδιαφέρεται για τους ασθενείς.

Προφανώς θα υπάρξει και κλιμάκωση των ευχαριστιών για αυτούς που θα απολύονται «εθελοντικά», θα δουλεύουν εθελοντικά ως «ένδειξη αλληλεγγύης». Ευχαριστίες έχουμε ακούσει στο παρελθόν από τη διοίκηση προς αυτούς που δεν συμμετέχουν ή υπονομεύουν τον αγώνα για την αποτροπή της ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης των υπηρεσιών υγείας, πάντα στο όνομα των ασθενών και των αναγκών τους.

Καλούμε τους εργαζόμενους και ασθενείς να καταδικάσουν αυτές τις λογικές και πολιτικές. Η πραγματική αλληλεγγύη και αλληλοϋποστήριξη που μπορούν και πρέπει να εκφράσουν οι εργαζόμενοι είναι η αλληλεγγύη μέσα στον οργανωμένο αγώνα, την οργανωμένη ανυπακοή στα κελεύσματα υποταγής. Είναι η συγκρότηση της κοινωνικής συμμαχίας εργαζόμενων, αυτοαπασχολούμενων, φτωχών αγροτών, γυναικών και νέων από τα λαϊκά στρώματα για να μη περάσουν τα νέα σαρωτικά μέτρα στην υγεία, για να μην κλείσει καμία κλινική – τμήμα – νοσοκομείο, να μην απολυθεί- μπει σε διαθεσιμότητα κανένας εργαζόμενος, για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων. Για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία για όλο το λαό, για κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης, για συνολική ανατροπή του δρόμου ανάπτυξης που υπηρετεί τα μονοπώλια εις βάρος της ζωής των λαϊκών οικογενειών. »»

 

Tags:

, , , , , , ,

Leave a Reply