Για Αναπτυξιακό Νόμο – οφειλές – Κ.Α.Π.

Η Περιφέρεια Ηπείρου, είναι έτοιμη να διαχειριστεί και το πρόγραμμα για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις που πρόκειται να ξεκινήσει το νέο χρόνο, είπε σήμερα ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης. «Εμείς είμαστε υπηρεσία και ως τέτοια θα δράσουμε για τις μικρομεσαίες», τόνισε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι ήδη αυτές τις ημέρες γίνεται μεγάλη προσπάθεια να πληρωθεί και το τελευταίο ευρώ, στις επιχειρήσεις που είναι ενταγμένες στον Αναπτυξιακό Νόμο, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση ο Περιφερειάρχης, αναφέρθηκε και στον πρόσφατο έλεγχο (23-24 Οκτωβρίου) που είχε γίνει από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για τις οφειλές της Περιφέρειας Ηπείρου, την έκθεση του οποίου παρέδωσε στους επικεφαλής των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης.

«Η έκθεση του Λογιστηρίου κάνει σαφής διάκριση πως πρόκειται για οφειλές του κράτους προς την Περιφέρεια Ηπείρου», υπογράμμισε ενώ αναφέρθηκε και στη μη καταβολή φέτος Κ.Α.Π. από την Πολιτεία προς τις Περιφέρειες που ειδικά για την Ήπειρο κυμαίνονται περίπου στα 15 εκ. ευρώ. Καταλήγοντας είπε ότι είναι σε εξέλιξη προσπάθεια της Ένωσης Περιφερειών, για να εξασφαλιστούν οφειλόμενοι πόροι από τα Υπουργεία Ανάπτυξης και Εσωτερικών. «Διαφορετικά δεν μπορούν να δουλέψουν οι Περιφέρειες», τόνισε χαρακτηριστικά.

 

Tags:

, , , ,

Leave a Reply