Απολογισμός της εκδήλωσης του Θ. Οικονόμου

Την ανάγκη για συμμετοχή και διάλογο κατέδειξε η εκδήλωση του Θανάση Οικονόμου:

«« Απάντηση σε όσους θέλουν τον κόσμο αποστασιοποιημένο και αδιάφορο για τα πολιτικά, αμέτοχο από τα κοινά έδωσαν οι πολίτες των Ιωαννίνων.

Η μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου και η διάθεσή του να ακούσει και να τοποθετηθεί ήταν το κύριο χαρακτηριστικό της εκδήλωσης του Σαββάτου που διοργάνωσε ο Θανάσης Οικονόμου μαζί με τους Οδ. Βουδούρη και Φρ. Παρασύρη.

Σε μία εκδήλωση που κράτησε περισσότερο από 4 ώρες οι τρεις βουλευτές ανέπτυξαν τις προτάσεις τους για μία πολιτική και συστημική επανεκκίνηση, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο πως η δομή του πολιτικού συστήματος διαβρώνει κάθε πτυχή της οικονομικής και κοινωνικής ζωής του τόπου. Με το πέρας των ομιλιών δόθηκε ο λόγος στους παριστάμενους και ακολούθησε ελεύθερος διάλογος με ερωτοαπαντήσεις, όπου έγινε φανερή η αγωνία και η ανησυχία του κόσμου, αλλά και η επιθυμία να προσδιοριστούν τα πράγματα με ορθολογισμό και νηφαλιότητα.

Ο Θανάσης Οικονόμου συγκινημένος από την ανταπόκριση του κόσμου δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ξέρω καλά ότι οι πολίτες είναι απογοητευμένοι όσο ποτέ από το πολιτικό σύστημα. Δεν είναι, όμως, ισοπεδωτικοί. Δεν αδιαφορούν οι πολίτες, που αναζητούν ελπίδα, για έναν οδικό χάρτη εξόδου της χώρας από την κρίση, ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο χωρίς κενές διακηρύξεις αλλά με συγκεκριμένες προτάσεις. Σ’ αυτή την αγωνία ακουμπά και η δική μας πρωτοβουλία, σε μία προσπάθεια να ανοίξει ο διάλογος, στο βαθμό που και εμείς μπορούμε να τον υποστηρίξουμε.

Γιατί είναι ξεκάθαρο κατά τη γνώμη μου ότι οι πολίτες θέλουν να ακουστούν, να μιλήσουν. Μέσα από τις εκλογές. Θα γίνει και αυτό. Μέσα από τις πλατείες. Γίνεται και αυτό. Αλλά και μέσα από ένα πλαίσιο, που αν λάβει θεσμική διάσταση, μπορεί να οδηγήσει σε μία νέα όχθη». »»

 

Tags:

, , , , , ,

Leave a Reply