Ανατολή Ιωαννίνων: Εκδηλώσεις μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων

no_logoΗ Περιφέρεια Ηπείρου σε συνεργασία με το Δήμο Ιωαννιτών, το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών, τη Δημοτική Κοινότητα Ανατολής και την Αδελφότητα Ποντίων και Μικρασιατών Ηπείρου, διοργανώνει Εκδηλώσεις μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας και επετειακές εκδηλώσεις για την ίδρυση της Κοινότητας Ανατολής. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν το τριήμερο, από σήμερα Παρασκευή 13 μέχρι και την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου.

Σήμερα Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου, στις 6 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας, στο γήπεδο της Ανατολής, μεταξύ παλαίμαχων ποδοσφαιριστών του Α.Ο. Ανατολής και του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ.

Το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου, στις 10.30 το πρωί, θα τελεστεί αγιασμός μπροστά στο «Πρώτο Σχολείο» Ανατολής (παλιό Δημαρχείο) και θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί επισήμων, ομιλία από τον καθηγητή Δημήτριο Ντούτση αφιερωμένη στο δάσκαλο Γεώργιο Ζάγκλη και παράθεση μικρής δεξίωσης με ποντιακά εδέσματα από τα μέλη της Αδελφότητας Ποντίων και Μικρασιατών Ηπείρου. Στις 8.30 το βράδυ η Λαϊκή Ορχήστρα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών θα παρουσιάσει ένα αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου, στον αύλειο χώρο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ανατολής – Παλιό Δημαρχείο. Θα ακολουθήσουν παραδοσιακοί χοροί με τα χορευτικά τμήματα της Αδελφότητας Ποντίων και Μικρασιατών Ηπείρου.

Τέλος, την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου, στις 10 το πρωί θα τελεστεί επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη στην Ανατολή και θα ακολουθήσουν καταθέσεις στεφάνων στο μνημείο «Αλησμόνητων Πατρίδων».

 

Tags:

, , , , ,

Leave a Reply