Ανακοίνωση της παράταξης “3 κλικ αριστερά” για Κενάν Μεσαρέ

Η δημοτική παράταξη «3 κλικ αριστερά» εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«« Πότε θα μιλήσουμε επί της ουσία για την Κενάν Μεσαρέ και τον λεγόμενο εσωτερικό δακτύλιο Ιωαννίνων. Πότε θα ανοίξει ο «φάκελος» της Κενάν Μεσαρέ, πότε επιτέλους θα αλλάξει η δραματική κατάσταση που βιώνουν οι κάτοικοι της περιοχής:

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τετάρτης 08/02/2012 έρχεται εκτός των άλλων προς έγκριση η οριστική παραλαβή του έργου της Κενάν Μεσαρέ. Το έργο αυτό που όλοι πια γνωρίζουν και από την εμπειρία τους, αλλά και από τις τεκμηριωμένες παρεμβάσεις των κατοίκων της περιοχής και τις αντίστοιχες επισημάνσεις του συνηγόρου του πολίτη συνδέεται με σαφείς παραβιάσεις ιδιαίτερα αναφορικά με τις περιβαλλοντικές του προδιαγραφές.

Η καθημερινή πραγματικότητα όσων ζουν γύρω από αυτό «τον αεροδιάδρομο» των 6 λωρίδων που κόβει στα δύο την περιοχή είναι πολύ δύσκολη, καθώς οι κίνδυνοι και οι βλάβες από το απίστευτο αυτό μεγαλούργημα είναι διαρκείς και μόνιμοι. Μπροστά στο δίλημμα – εκβιασμό της επιστροφής των αντίστοιχων κονδυλίων αν δεν παραληφθεί το έργο ή αν γίνουν παρεμβάσεις πάει να μονιμοποιηθεί μια απαράδεκτη κατάσταση.

Η ίδια η σημερινή δημοτική αρχή που έσκιζε τα ιμάτια της για το «απαράδεκτο» αυτό έργο, είναι η ίδια που το νομιμοποιεί. Η κατάσταση αυτή ενδέχεται να επεκταθεί και στο έργο της Βογιάνου έτσι ώστε να έχουμε την ολοκλήρωση αυτής της απαράδεκτης κατάστασης του λεγόμενου «εσωτερικού» δακτυλίου.

Ο Δήμος Ιωαννιτών οφείλει να μη συνεργήσει στην ολοκλήρωση της μονιμοποίησης μιας απαράδεκτης κατάστασης. Οφείλει και να ανοίξει το φάκελο Κενάν Μεσαρέ και να κάνει τις απαραίτητες παρεμβάσεις για να βελτιωθεί στοιχειωδώς η κατάσταση.Όλοι πια γνωρίζουν, κανείς δεν μπορεί να ισχυρισθεί ότι δεν ήξερε. Είναι η ώρα των αποφάσεων και της λογοδοσίας στους κατοίκους της περιοχής και της πόλης για το συγκεκριμένο έργο. »»

 

Tags:

, , , , , , , , , ,

Leave a Reply