Ανακοίνωση Σωματείου Εργαζομένων Φαρμάκου Ηπείρου

ΦάρμακαΑνακοίνωση Σωματείου Εργαζομένων Φαρμάκου Ηπείρου:

«« Οι εργαζόμενοι στην ΠΡΟΣΥΦΙΠΕ είναι απλήρωτοι εδώ και 3 μήνες, ενώ απειλούνται οι θέσεις εργασίας τους, από την άρνηση της νέας εργοδοσίας (αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος) να διασφαλίσει την εργασία όλων των εργαζομένων. Η εξέλιξη αυτή εντάσσεται στον πόλεμο που έχει ξεσπάσει για τον έλεγχο της αγοράς φαρμάκου και τη συγκέντρωσή του σε ακόμη λιγότερα χέρια στις φαρμακαποθήκες και συνολικότερα στον κλάδο του φαρμάκου.

Εντάσσεται στη συνολικότερη προσπάθεια, της κυβέρνησης και της Ε.Ε.- Τροϊκας, των επιχειρήσεων (που κέρδιζαν την περίοδο της «ανάπτυξης)» να πληρώσουν τώρα οι εργαζόμενοι και την κρίση που αυτοί δημιούργησαν. Να διασφαλίσουν την «ανταγωνιστικότητα» των επιχειρήσεων όπως ο συνεταιρισμός της ΠΡΟΣΥΦΙΠΕ, αδιαφορώντας για τους εργαζόμενους του κλάδου, ληστεύοντας το λαϊκό εισόδημα και τα ασφαλιστικά ταμεία, αφού το φάρμακο αντιμετωπίζεται σαν εμπόρευμα και όχι ως κοινωνικό αγαθό.

Το Σωματείο Φαρμάκου Ηπείρου στηρίζει την απόφαση τηs Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων στην ΠΡΟΣΥΦΙΠΕ για 24ωρη απεργία την Τέταρτη 03/04 και την απόφαση για επίσχεση εργασίαs και ασφαλιστικά μέτρα.

Καλούμε τους εργαζόμενους του κλάδου που δέχονται την ίδια αντιλαϊκή επίθεση,(απολύσεις, απλήρωτη εργασία) να σταθούν αλληλέγγυοι στον αγώνα των εργαζομένων στην ΠΡΟΣΥΦΙΠΕ. Καλούμε το Εργατικό Κέντρο, τα άλλα σωματεία να πάρουν αποφάσεις στήριξης του αγώνα.

Καλούμε, τους μικρούς – αυτοαπασχολούμενους φαρμακοποιούς που τα συμφέροντα τους είναι κοινά με αυτά των εργαζομένων στην ΠΡΟΣΥΦΙΠΕ, ενάντια στις μεγάλους ομίλους που τους εξοντώνουν, να στηρίξουν τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων. Καλούμε τον γιαννιώτικο λαό, που χρυσοπληρώνει το φάρμακο, να κάνει δική του υπόθεση τον κοινό αγώνα για δωρεάν, ποιοτικό και ασφαλές φάρμακο για όλο το λαό.

Κανένας φόβος, καμιά υποταγή. Όλοι για έναν, ένας για όλους.

– Να πληρωθούν τώρα όλα τα δεδουλευμένα
– Καμία απόλυση
– Να υπογραφεί κλαδική Σύμβαση Εργασίας χωρίς μειώσεις. Καμιά ατομική σύμβαση
– Δημόσια και δωρεάν Ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη για όλο το λαό »»

 

Tags:

, , , ,

Leave a Reply