Ανακοίνωση “Δημιουργίας Ξανά”

Δημιουργία ΞανάΑνακοίνωση «Δημιουργίας Ξανά»:

«« Αφήστε μας να δουλέψουμε, ξανά!

– Στο 12% έφθασε η ανεργία στην Ευρωζώνη, ποσοστό που μεταφράζεται σε 19 εκατομμύρια Ευρωπαίων συνανθρώπων μας χωρίς δουλειά. Πρωταθλήτρια στην ανεργία η χώρα μας με 26,4% με την Ισπανία να ακολουθεί (26,3%) και τρίτη την Πορτογαλία (17,5%). Οι αριθμοί είμαι αμείλικτοι και αποδεικνύουν ότι οι εφαρμοζόμενες πολιτικές είναι αναποτελεσματικές. Πού βρίσκονται οι πολιτικοί ηγέτες της Ευρώπης;

Πέραν όμως της πολιτικής της Ευρωζώνης, εμείς επιμένουμε να μην διορθώνουμε τα του οίκου μας. Πώς θα μειωθεί η ανεργία στην Ελλάδα όταν ο ιδιωτικός τομέας συνεχίζει να αντιμετωπίζεται εχθρικά; Πότε επιτέλους θα πούμε στο έλληνα άνεργο ότι ο μόνος δρόμος γι’ αυτόν είναι αυτός της ανάπτυξης μέσω της ιδιωτικής επιχειρηματικότητας;

Ζητούμε:
– Χαμηλή φορολογία με απλό και σταθερό πλαίσιο κανόνων, σταθερό για τουλάχιστον 10 χρόνια.
– Παράκαμψη κάθε γραφειοκρατίας. Ο επιχειρηματίας με την υπογραφή του να αδειοδοτείται αναλαμβάνοντας την ευθύνη ότι τήρησε όλα όσα προβλέπει η νομοθεσία.
– Άμεση μείωση στις ληστρικές εργοδοτικές εισφορές στο ΙΚΑ.
– Άμεση απελευθέρωση σε όλα τα επαγγέλματα. Όποιος έχει τα προσόντα που ορίζει ο νόμος θα μπορεί να ασκεί το επάγγελμα που επιθυμεί.
– Πλήρη ηλεκτρονικοποίηση της σχέσης επιχείρησης – κράτους. Ποτέ κανείς να μην ξαναφήσει τη δουλειά του για την ουρά της εφορίας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, ΞΑΝΑ!
Τ.Θ. 20069, ΑΘΗΝΑ 118 10
ΤΗΛ: 211.8005665
FAX: 211.8003365
www.dimiourgiaxana.gr
[email protected]
#DimiourgiaXana

Εκπρόσωποι τύπου συνεδρίου:
Σεραφείμ Αθ. Κοτρώτσος (6977.880995),
Νικόλαος Λ. Μαυρίδης (6977.022395) »»

 

Tags:

, , , , , , ,

Leave a Reply