Ανακοίνωση Νομαρχιακής Πρωτοβουλίας

Η Νομαρχιακή Πρωτοβουλία για τα Γιάννενα το περιβάλλον και την αλληλεγγύη εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Η όλη συζήτηση που εξελίσσεται αυτές τις ημέρες σχετικά με τον «ξενώνα του Νομάρχη» φέρνει στην επιφάνεια για μια ακόμη φορά το μείζον ζήτημα της χρησιμοποίησης των διάφορων εξουσιών για την εξυπηρέτηση ίδιων συμφερόντων, της ιδιοκτησιακής νοοτροπίας και πρακτικής πάνω στους δημόσιους θεσμούς. Όλα αυτά αποτελούν πυρηνικά στοιχεία των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που τα τελευταία χρόνια εφαρμόζονται και στο χώρο της  Τ. Α. και υπερβαίνουν βεβαίως τις απλουστευτικές προσεγγίσεις του ποιος είναι καλός και τίμιος άνθρωπος και ποιος είναι κακός.

Είναι απόλυτα σαφές ότι η συγκεκριμένη περίπτωση του Νομάρχη Ιωαννίνων κ. Καχριμάνη και η όποια εμπλοκή του χρειάζεται να διερευνυθούν εξονυχιστικά από τα αρμόδια όργανα και όλα να έρθουν στο φως. Θα προσθέταμε μάλιστα ότι για όλους τους τοπικούς διαχειριστές εξουσιών ή και για τους υποψήφιους διεκδικητές σε δήμους και περιφέρειες θα πρέπει να ισχύσει το πόθεν έσχες όπως δημόσια πρότεινε και ο κ. Δρεττάκης σαν ένα ελάχιστο μέτρο κοινωνικού ελέγχου.

Στην σημερινή συγκυρία όπου η υποταγμένη στη Τρόϊκα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ υλοποιεί τα μεγάλα σκάνδαλα της εκποίησης των δικαιωμάτων των εργαζομένων και της δημόσιας περιουσίας με την αγαστή σύμπνοια των πολιτικών (ΝΔ & ΛΑΟΣ) και κοινωνικών υποστηρικτών της (ΣΕΒ κ.λ.π.) είναι όσο ποτέ άλλοτε αναγκαία η ενεργός παρέμβαση όλων των πολιτών , που δεν έχουν αύριο σε αυτές τις καταστάσεις, που βρίσκονται στην άλλη όχθη να συσπειρωθούν και να ανατρέψουν αυτές τις πολιτικές και τις πρακτικές. Είναι ζήτημα στοιχειώδους δικαιοσύνης και αξιοπρέπειας.

 

Tags:

, , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply