Αθεράπευτοι: “Αχ, αυτές οι γυναίκες – αυτές οι γυναίκες”

Η Θεατρική Σκηνή του Καλλιτεχνικού Σωματείου «οι ΑΘΕΡΑΠΕΥΤΟΙ» παρουσιάζει δυο αριστουργήματα της παγκόσμιας δραματουργίας σε μία παράσταση: το κωμικό μονόπρακτο του Α. Π. Τσέχωφ «η Αρκούδα» και το ερωτικό αλληλούια του Φ. Γκ. Λόρκα «ο έρωτας του Δον Περλιμπλίν για τη Μπελίσα στον κήπο του», με γενικό τίτλο «Αχ, αυτές οι γυναίκες – αυτές οι γυναίκες!»

Μέσα στο κλίμα της αγωνίας των μεγάλων σκηνοθετών Στανισλάφσκι και Νταντσένκο για την ανανέωση του Θεάτρου, άνθισε η πρωτότυπη δραματουργική φόρμα του Αντόν Πάβλοβιτς Τσέχωφ. Μια δραματουργική φόρμα απόλυτα μοντέρνα, που επηρέασε καταλυτικά το Παγκόσμιο Θέατρο.

Με έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο, λεπτό, κομψό και ώριμο, γεμάτο βαθύτατο ανθρωπισμό, ο συγγραφέας επικεντρώνεται στην ψυχολογική μελέτη των ηρώων του. «Η Αρκούδα» αποτελεί ένα από τα πιο χαρακτηριστικά δείγματα του “τσεχωφικού” έργου.

Στην Ισπανία των αρχών του 20ου αιώνα, ξεπήδησε το αυτόνομο και απελευθερωμένο, από τις άμεσες αναφορές στο Ισπανικό Θέατρο της εποχής, δραματουργικό έργο ενός επιφανούς ποιητή, του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα. Ο συγγραφέας μπόλιασε το κανάλι μιας δραματουργικής φόρμας ποιητικών περιεχομένων συμβολικού χαρακτήρα με πολλά υπερρεαλιστικά πρωτοποριακά στοιχεία, γεννώντας τολμηρότατα κείμενα.

Οι θεματικές του πάθους και του ανεκπλήρωτου έρωτα, μέσα από το φίλτρο της Ανδαλουσιανής πραγματικότητας, μεταστράφηκαν σε μια τέχνη παγκόσμιας εμβέλειας. «Ο Περλιμπλίν και η Μπελίσα» αποτελεί ένα χαρακτηριστικό του έργο. Σκηνοθετούν και ερμηνεύουν: Δημήτρης Παππάς και Όλγα Παπαβασιλείου.

Μαζί τους οι: Λάμπρος Χρήστου, Κατερίνα Τσολίγκα, Αντώνης Χρήστου, Φωτεινή Μπρατάνη, Άντζυ Κατσικούδη και Γιάννης Παπαγεωργίου.Για δύο ακόμα παραστάσεις, Σάββατο 22 και Κυριακή 23 Δεκεμβρίου, στο Θέατρο της Στοάς Ορφέα, στις 9:15μ.μ.

Τιμές εισιτηρίων: 10 € και 5 € (μειωμένο). Προπώληση: 8 € (Πάπυρος – Δωδώνης 38 και Αναγνώστης – Πυρσινέλλα 11). Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 6981.981067.

 

Tags:

, , , , , , , , ,

Leave a Reply