Άρτα: Λειτουργία “Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου”

«Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο» θα ξεκινήσει να λειτουργεί από τον Οκτώβριο στην Άρτα. Το «Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο», γνωστό και ως «Ακαδημία Πολιτών» είναι μία αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία η οποία έχει συγκροτηθεί από ακαδημαϊκούς, με σκοπό την ίδρυση Ανοιχτών Λαϊκών Πανεπιστημίων και τη δια βίου κατάρτιση των πολιτών σε όλη την Ελλάδα. Η φοίτηση διαρκεί 4 χρόνια, αλλά στην ουσία κάθε εξάμηνο αλλάζει το γνωστικό αντικείμενο και απευθύνεται σε όλους τους πολίτες ανεξαρτήτου μορφωτικού ή οικονομικού επιπέδου.

Στην Άρτα θα ξεκινήσει το α’ εξάμηνο (Οκτώβριο-Φεβρουάριο) με Συμβουλευτική και Ψυχολογία και θα συνεχίσει με Βιωματικές Ομάδες, Οικογενειακή Θεραπεία και οτιδήποτε άλλο μπορεί να ενδιαφέρει τον κόσμο ενώ την επόμενη χρονιά θα ασχοληθεί με αντικείμενα όπως Δημοσιογραφία, Κοινωνιολογία κ.ά. Τα μαθήματα θα έχουν τη μορφή τρίωρων εβδομαδιαίων διαλέξεων και θα πραγματοποιούνται στην αίθουσα «ΔΙΩΝΗ» (πιθανότατα κάθε Δευτέρα απόγευμα) ενώ θα πραγματοποιούνται και παράλληλα σεμινάρια.

Δύο συντονιστές του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου θα βρίσκοντα στην Άρτα, στο ξενοδοχείο “ΚΡΟΝΟΣ”, όπου θα δέχονται εγγραφές, δύο φορές την εβδομάδα (μία πρωί και μία απόγευμα). Η ετήσια συνδρομή είναι 80 ευρώ ενώ θα υπάρχει έκπτωση για άνεργους, άτομα με αναπηρία, πολύτεκνους, τρίτεκνους και φοιτητές.

Όπως εξήγησε ο κ. Παπάνης, Επίκουρος Καθηγητής του τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου: «το “Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο” δίνει βεβαιώσεις παρακολούθησης αλλά δεν είναι πανεπιστήμιο. Γι’ αυτό προτιμήσαμε και την ονομασία “Ακαδημία των Πολιτών”, για να μην υπάρχει σύγχυση. Ανήκει στη Δια Βίου Εκπαίδευση κατά κάποιο τρόπο. Πιστοποιεί ορισμένες γνώσεις αλλά μέχρι εκεί».

 

Tags:

, , , , , , ,

Leave a Reply